Baby bump (Due bulan 9)

Hi mommy sape yang due bulan 9 dah nampak baby bump tak ?

32 Balas

Tak nampak lagi..mgkin sbb selera mkn xda kot 🤭 nampak mknan semua sedap tapi bila nak mkn tak lalu la 😢 sakit sgt pedih ulu hati rasa mcm gastrik pun ada 😣 minum air pun tak lalu..sekadar mkn dan minum buat raso2 ja 😅 sampai mama dgn suami bising sbb tk nak mkn 😩 help me 😢

1y ago

Bab selera makan ni susah, kalau paksa muntah-muntah sampai sakit tekak. Saya cadangkan makan buah yang kena dengan tekak dulu, macam orange sunkist / jambu batu. Lama-lama okay la tu

Sy pun 7 week dah nampak baby bump. Tapi sbb sebelum ni mmg dah buncit sikit lepas beranak anak 1st 😂 tapi skrg dah makin besar sikit la buncit tu dari yg biasa tak preggy 😆 btw due sy 24/9 ada yg geng tak ?

1y ago

kita geng, sis dh buka buku pink ?

saya tgh confuse yg saya skrg ni ada babybump ke atau buncit..so tak berani nk kata baby bump..sbb kdg2 tiba2 perut besar sgt sampai husband pon tegur..tak sure baby ke buncit..haha

7W alhamdulillah dah makin nampak dh sikit..sampai encik suami cakap, "yang, kembar ke ni..?" Btw ikut due dlm apps ni, insyaAllah 23/9..ad yg geng ke? 😁

1y ago

Ohh ye ke? Alhamdulillah semoga dipermudahkan segala urusan sepanjang pregnant hingga berpantang yaa aamiin 🥰

Saya anak ke-2. Masa anak pertama 8-9week tak nampak lagi babybump. Tapi anak ke-2 ni dah macam timbul. Nak kata angin tak juga, sebab kentut lawas.

Kalau pregnant anak pertama mmg lambat sikit nampak baby bump. Sy dah anak ke 3 due bulan september so far dah nampak baby bump sekarang

sye masih x nampak baby bumb lagi...maybe sebab anak first...heheh...boleh suggest kan asid folic yg okay selain yg doktor bagi ??

Due 6/9 tapi perut dah mcm prgnnt 3bulan 😂 doc cakap lemak ibu banyak . Alahan juga dgn makanan . Tapi bdn jenis tak turun 🫤

Same la sye pun due hujung bulan 9, now dah 6 weeks nampak sikit dah perut😂😂😂 kdg dah mula start mengah2 bila jalan😅

dh ada bump sbelum pregnant lg 🤣. konfius yg usap hri2 ni baby ke lelemak 🤣. tp rasa je gerak² (waktu perut ok x kembung)