tahap kesakitan

Nak tanya ibu2 yg ade pengalaman melahirkan baby boy n girl mana lg sakit ye.?

14 Balas

kalau pengalaman saya, sama je sakit dia. Saya ada anak 5 org anak, ank yg ke 3 (girl) paling sakit sbb turun darah. Mmg menangis meraung sbb sakit sangat...tapi yg lain semua ok je.

Jantina bby x mmpengaruhi sakitnya bersalin puan😅... Sakit bersalin ni bergantung pd ketebalan rahim kita..bukaan...kadar gesaan...kedudukan bby...n etc

Baby nak keluar Tak sakit pon. Rasa mcm nak berak. Yang sakit tu masa contractions, sakit kena jahit, sakit kena korek darah beku. Itu yang sakit

Kalo pngalamn drpd kluarga sy haha mak sndri pmpuan xbape skit snang je kuar xlma nk teran..tpi llki lbih skit n lama teran

sya lhir kn bby girl smua sma jer...skit tk lma..lhir kn bby boy je sya blom ada pnglaman..hehehe...hrap2 ank ke 4 ni boy.

Tak tau lg..ank bru sorg tu pn boy,yg kedua akn mnyusul bln 7 nti in sha allah..tu xtau plak baby ape blm scan lg 😅

Xtw plk.. saya bru anak satu.. baby girl.. sakit mmg sakit sgttttt😅

X tahulah pula sbb anak saya yang girl saya kena caesar sbb songsang.

Lahir baby x kira baby boy/ girl memang la sakit 😣😣😣

Baby boy atau girl sma je..tetap sakit..hehehehe..