Selamat petang ibu2 semua..

Nak tanya ibu2 siapa pernah scan kandungan ada 2 kantung..so maknanya bby kembar..tp bila scan kali ke-2 kantung jadi 1..makna ada 1 bby je..siapa pernah mcm tu ye.. suami jadi kecewa pula x dpt bby kembar.. tp sy tetap brsyukur dgn bby ni.. janji keluar sehat dan cukup sifat.. Sy sertakan gmbr scan ye..

Selamat petang ibu2 semua..
13 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

Mcm sy sis mule2 ade 2 kantug tp nk d kate penyebabkan sy xcident lepas beberape hari de kuar drah pas2 scan heartbeat 1 kantug xde n scan lg tggal 1 kantug je. Alhamdulillah sekarag dh 36w tuggu mase nk bsalin,xpelah walaupun x kembar jnji sihat.. tp perut sy n alahan y sy rase tetap mcm mgandug kembar,kadag2 penat nk jawab pertanyaan orag keliling y sy x mngandug kembar perut je besar 😊

Baca lagi
Post reply image

First scan masa 8 minggu disebabkan spotting. N then after that doc bgi injection suh kuatkan rahim n bgi pil duphaston. Agak ralat sebab xtau. Then after 1 minggu pegi scan balik lagi satu kantung dah kecik n doc cakap akan vanishing. Xpe la xde rezki juz jaga yg satu lgi tu baik2. Saya harap puan pun sama la.

Baca lagi
Post reply image

Saya! Masa memula scan 2 kantung.. satu dah ada heartbeat satu lg kosong. At first doktor kata kembar tapi end of 1st trimester tak jadi satu lagi tu then jadi satu kantung je skrg. vanishing twin syndrome katanya. sorg lagi sihat membesar dh 20 weeks Alhamdulillah

VIP Member

sy beranak kembar perempuan tapi mase scan dari awal pregnant smpai nk dekat bersalin xtau kembar...tau2 time kt labour room kuar skali 2 org... kembar x seiras... alhamdulilah rezeki❤ sy doakan sis dapat rezeki kembar...amin...

Post reply image
7mo ago

memang ada keturunan kembar ke sis

Pernah baca kes ni. Satu lg isi kantung/janin xbpe sempurna perkembangannya dan automatik jd seolah bendasing dlm tubuh. Jd, badan react dan janin td tu musnah dan mengecut dgn sendiri. Wallahua'lam.

sy punye case.. scan satu kantung.. da dekat 20 plus week.. detect 2 kantung.. alhamdulillah 5feb dah lahir dua baby kembar.. in sha allah ade rezeki awk dan suami aamiin..

Saya pun! Masa scan 1 trimester 2 kantung. Next scan pulak tinggal 1 saja yg ada janin. Takpa sy bersyukur masih ada.. husband pun ok.. bukan rezeki nk dpt kembar

3y ago

Yg x menjadi tu, awk ada bleeding x?

ai jadi..skarang dah 26w..confirmed jd 1 ja..msa mula2 scan hritu doc pakar kata 2 kantung..pelik gakk

VIP Member

Semoga dipermudahkan urusan dan selamat semuanya ye sis. Aamiin 🤲🏻💕

sy dua kantung tp npk jelas bsr dua2 kantung tu.. sis try scan lg ms 10w ke