Baby twins

Assalamualaikum korg, nak tanya ni saya 26week.. time first scan nampak ad satu kantung je..pastu ritu pon da scan gender x de plk doktor ckp bby twin.. tapi sekarang bila bby gerak..dua² belah perut rasa.. memang macam tu ke bby kembar?? Sbb husband pon ad kembar jugakk..

7 Balas

wasalam.. haii.. saya pregnant twin da 27w.. masa mula² scan dktor akn bgthu terus kalau baby twin.. dlm buku pink pn akn catat dua heartbeat baby tiap kali pergi appointment kk.. mcm sy ad 3@4 appointment sbulan dr awl pregnant.. huhu.. gilir² jumpa pakar O&G, FMS, staff nurse.. MOGTT pn kne dua kli wlaupn result mnum air gula yg first cunn.. doakn sy slamat lahirkn baby² secara normal bln 3 nanti.. Amiinnn 🥰🥰 smoga dipermudahkan urusan ibu² smua jugaa😘😘

1y ago

terima kasih 🥰🥰 semoga ibu² lain pn sama.. dipermudahkan urusan bersalin💕💕

sya awl 12 minggu time first scan jumpa doktor,trus nmpk 2 kantung, dsitu bru tau mngndung kembar,dan brmula la bnyk temujanji dgn pkar o&G,nurse n doktor sbln 3 kali 😂..skrg da 27 mingu 6 hri..dan mmng akn rasa tendangn & gerakan dri kedua2 belah perut,kdang berbalas tendang n gerakan,lagi2 klu mngiring kiri,yg kiri ni mnendang,trpksa mngiring ke kanan pula,tp yg kanan pun mnendang juga..kdang2 trpaksa telentangkn badan😅😅hrap2 dprmudhkn smuany

mungkin sbelah siku dia, sbelah lagi kaki dia. 😊 biasa bawah 20 weeks mmg dah tau brape kantung yg ade.. sbb sy dulu pun pernah hamil twins. time 8 weeks dh nmpk 2 kantung. sis boleh buat normal scan / detail scan ye utk kepastian

1y ago

baek sis...tq..

Waalaikumsalam Puan. Sy pn skrg dh 26week. Mmg kadang2 ada prgerakan baby serentak kiri kanan dlm satu masa. Sbb sy pun sama, dah byk kali rasa mcm tu. Normal kut☺️

1y ago

Nk kene catat awl2 dr rumah ape yg nk disoal kat nurse nnt😂 Sy buat mcm tu kdg2, supaya tak lupe.

saya x twin pun, pun sama dua belah terasa tendang. masa scan nampak lah baby tu menumbuk dan menendang, that’s why 2 belah terasa

yesis..sya dlu anak ke 2 twnis..dlu scan mmg nmpak sorg je..msuk 6bulan scan pakar kt situ baru lah sya tahu sya mengadung twnis

1y ago

kuasa tuhan sis tak ada yang mutahil

doc mmg bagitau kembar ke sis? kalau nak kepastian boleh buat detail scan kot.

1y ago

sbb saya skrg 27w+ mmg kadang rasa baby gerak tu kiri kanan perut serentak pun ada. rasanya kalau kembar awal2 mmg nampak ada dua janin dah. sis try buat detail scan la 26w ni biasa klinik terima lg.