luka jahit

nak tanya , harini sy dah 26hari berpantang mcm mna tau luka jahit dah kering ye ? sy brsalin ank pertama , bila tgk luka tu benang ade lagi , tapi sy jalan laju okay je tkde sakit bhagian bwah tu , buat krja rumah , buang air kecil smua okay je , tu mknanya luka jahit dah kering ke?

1 Balas

luka jahitan tu 2 minggu dah okey kalau kita jaga betul²..pemakanan..jngn buat kerja berat²..jngn angkt berat..cuma luka dalam ambik masa nak pulih

4mo ago

luka sy dah kering and bila nak jalan tu memang tak sakit lah, tp bila saya diri lama or jalan bnyk sikit jadi sakit tapi bila sy pegang luka tu tak sakit..mungkin ke luka yg kt dlm tu yg sakit?