Luka Jahitan

Nak tanya ibu2 yang dah bersalin. Sy dah berpantang masuk haru ke 22 hari ini. Luka bersalin 2nd degree. Sy minta suami tlg cek kan luka, suami ckp ada putih2 area luka tp tak banyak pun. Adakah itu nanah? Mcm mana nak tahu nanah ke tu atau bukan. Sebab suami ckp tu benang utk jahit luka (sebab kalau sunat pun mcm tu katanya). Betul ke? Sebab risau sangat, kot2 kena buka n jahit balik ke..

2 Balas

Isteri saya pon jd mcm tu sekarang msuk ke 9 hari.. Tp doktor kk gtau takda apa.. Bukan nanah.. Dia sel tisu kita proses baik pulih.. Mkan sunkist + vitamin c beli kat luar.. Bg cepat baikk... InsyaAllah takda apa..

4y ago

Okay tq yaa.. Sy dah ke kkia.. Nurse pn ckp bkn nanah.. Tp luka blm kering, masih basah biarpn masuk 24 hari dah lps bsalin.. Moga cpt smbuh

Sya pon Masa 7hari mcm tu tapi ok je asalkn cuci jgn pakai sabun apa2 cukup guna air suam Dan air daun jambu je 10hari dh elok dh jahitan pon DH hilang skrg masih berpantang 26hari.

4y ago

Air daun jambu pon 3hari je guna pastu Tak lagi