Pengalaman bersalin

Hi nak tanya, ada tak mommy yg sama mcm sy? Luka bawah ni dalam dah okay, cuma kulit belah luar je tak sambung lg. Ada tak pengalaman cek dgn doc? Kena jahit balik ke?? Luka sy dah tak pedih. Nak kata ada nanah pun takde. Please share comment. Risau kena jahit balik lah 😭😭 luka dah okay ni dah cukup lega hati ni. #mommybuntu #1stimemom #seriusnanya

2 Balas

luka pn terbuka ke? klu terbuka reffer hosptl @ klinik swasta ye. btul x sakit.. tpy kesannya pd hubgn suami isteri nty. klu luka masih basah mtk saranan doc utk jhit balik atau tidak. cm sy luka terbuka sbb jahitan jarak2. dlm xde mslh. sy pg private klinik jahit balik. x sakit pon, sbb bius kan. jahitan n cntuman cntik. nk paki solcoseryl gel bole tpy kna moniter luka . telebib guna bole jd keloid ( lebihan daging) lagi x cntik luka tu. itu saranan doc. tpy bukan 1 tube dh sembuh ye.

2y ago

sis pergi swasta yang kt mne ye sya rasa mcm jahitan sya terbuka juga bersalin baru 33hari

hye mommy. .sblm 2 nk tnye. . da abs pntg ke. sbb br nmpk posting mommy ny 😅🙏 . .mommy cba pkai krim ny