First mom here

Nak tanya as first mom ni. Baby ni asyik nangis mcm nak susu mcm xckup susu. Asyik hisap jari la tangan la. Tp bila dah bagi susu badan xlama tu dia kluarkan balik susu tu dari mulut. Knpa ye? Pastu nangis2 lagi. Pampers mmg sentiasa check and tukar. Perut nak kata kembung pun xde juga elok lembut je… ade tak prnah mcm ni? Baby baru 5 hari ni.

12 Balas

Baby akan sentiasa nmpk hisap jari mcm ndk mnyusu, pdhal dh bagi susu. Ini sbb bby ada moro refleks. Awak try bendung dia, dah mamai mcm tu awal letak sja. Anak auto tidur. Kena bgi susu tiap 2-3jam. Jgn overfeed.