Vaksin untuk ibu mengandung

Assalamualaikum bakal ibu dan ibu² semua 🤗 Saya nak tanya, ada tak dalam ni ibu pregnant yang dah ambil vaksin? Macam mana side effect nya atau sama je macam side effect yg biasa kita dengar. Terima kasih atas respon

3 Balas

Waalaikumsalam. Side effect vaksin ni ikut badan. Kena tau medical history diri sendiri, kalau ada alahan ubat ke apa ke better bgtau kt checkpoint dgn doktor. Sbb ada org tk sesuai dgn Pfizer, disarankan ambik Sinovac. Tp rata-rata tk rasa side effect, kalau ada pun very mild mcm lenguh kt tgn yg disuntik.

Salam.. Saya 1st vaksin masa 3week pregnant.. Masa tu tak tau lg sebenarnya dah pregnant. Demam 2 hari lepas vaksin.. Tp, kejap saja.. Dose ke2 pla masa 8 minggu.. Dose ke2 x apa2 masalah..

Saya dah lengkp 2nd dose. Dgn saya xda effect. Alhamdulillah.. x demam atau ada simptom2 lain.. yakin dan berdoa smoga allah melindungi dri dan bayi dgn vksin yg di ambil