Vaksin ibu mengandung

Hi, nak tanya, ada tak klinik kk atau swasta yang mewajibkan ibu mengandung ambil vaksin sebelum bersalin?

5 Balas

wajibkan tu tidak sis.Tapi galakkan ambil vaksin.. sebab sekarang ramai ibu preggy kena covid ada yang terpaksa bersalin awal sebab nak ditidurkan tu dah kira kritikal la.. saya bukan nak menakutkan sesiapa tapi lebih baik ambik vaksin untuk lindung diri kita dengan baby,kalau kena covid pun tidaklah sampai ke stage yg teruk 😊

diorg x paksa..atas pada kita.pada sy disebabkan ramai sgt ibu hamil positif c19 ni baik mencegah dr awal..alhamdulillah sy dah selesai dos pertama..menanti dose ke2 pulak

iye ...cuba awk tye misi awk.. sy punya misi , dia suruh amik jgk..n dia bg nme kt doc . selang sehari trus dpt tarikh appt vaccine .. klau tk nk , tu trpulang ..

Vaksin covid ke? Kalau apa apa vaksin pun semuanya pilihan diri sendiri. Tak boleh paksa. Cuma kena pertimbangkan pilihan mana yg lebih baik

3y ago

Btul tu sis.. kita buat pilihan

xpasti tentang Ini.Tapi setakatnie dekat kk Saya xad pun dieorang tanya tentang Ini.