overdue...

Nak tanya dngan ibu2 kat sini , siapa pernah kna induce ..? Sy overdue smpai hari nie blom ada tanda2 lgi baby mau kluar , hari isnin nie 28.9.20 trpaksa p serah diri , tinggal 1 hari lgi , takut , smua adaa , so kpada ibu2 yg pernah kna induce @ masuk belon cuba kongsi sikit ..? pngalaman anda ... tQ

8 Balas

due date sy 1/10...esok 29/9..last follow up kk...mgkin sy pun kne admit hosp ..sbb takda tanda2 bersalin..harap2..ada keajaiban berlaku..hanya boleh berdoa dan sabar je..menanti kontraksi tanpa induce atau belon..sy takot..ni kandungan pertama..mmg takda pengalaman..skrg cuma rasa sakit mcm senggugut tu..dgn sakit ari2..tp takda tanda2 apa..semoga urusan kita dipermudahkan..aamiin..

Sy xde pnglmn tpi yg sy thu sdra sy ckp msuk belon sakit.. sy pn fkir jgk kedaan sy nti mcm mne insyaa allah awl november sy bersalin.. mudah2an di permudh kn smua nye yew sis.. kita kna sme2 think positif insyaa allah esok lusa sis bersalin lh tu.. doa yg baik2 ye..

4y ago

aaminn ya rabb.. semoga dipermudahkan..

Induce memang sakit sis lbih sakit masuk belin😔😔macam anak pertama saya sya kena induce tapi jalan stil x buka smpai baby lemas ahkir nya saya pilih cezer... Apa2 pun semoga urusan persalinan sis d permudahkan 🙏🙏🙏

4y ago

Tetap semangat sis... Sis dah berapa week!? Saya pun mengandung anak ke 2 sekarang dah 34 week dah... Harap kali ni jalan buka... Btw amin sis tq atas doa nya semoga urusan sis jga d permudahkan 🙏

🙋...gdm n 38w induce..sktnye xtw nk kata tp istfr byk2..nurse aja time skt dtg tarik nafas dlm2 n slowly hembus..bykkn jln trn naik tgga,jln itik..semoga dipermudahkan semuanya..in shaa Allah 🤲

Ikot pada org sis..saya msok ubat 3bijik xad kesan ap2..xsakit lgsung..msok belon pun sakit skejap je..jalan bkk 2cm je..hihi xjalan jgak..czer je..semoga urusan sis dipermudahkan..

Sy baru bersalin 10/9. Induced. Sakit sangat2. Sy overdue 7 hari. Alhamdulillah selamat semuanya. Semoga sis bersalin normal dan xperlu ind

sy pernah kena induce...mmg skt..pkul 12 tgah mlm strt skt..smpai pukul 5 pg baru bersalin😅😍..syukur alhamdulillah semua selamat..

Alhamdulillah moga di permudh kn.. nti bgithu bby ape ye..