40week4day

Dah nak masuk 40week5day belum ada tanda nak bersalin , Ahad ni 20hb kalau x bersalin 21 dah kena serah diri. Takut nak kna induce . sapa ada pengalaman overdue?

9 Balas

Sama la kite.. masa anak first saya overdue.. overdue one week.. terpaksa serah diri and kene admit. Pagi raya masa dkt hospital dah start sakit sikit2. Bukaan 1cm je. Family suruh banyak berjalan.. slow2 pun takpe.. dlm hati dh risau kene induce. Huhu. Time asar contraction makin kuat.. jadi makin kuat sbb saya minum air selusuh awal.. maghrib tu doc cek bukaan baru 4cm. Doc terpkasa pecahkan air ketumban and tolong bukakkan bukaan. Isyak tu terus bersalin.. 😀 Semoga urusan sis dipermudahkan .

Turun naik tangga, minum air masak, kerap bersama suami (if possible wife di position atas), buat jalan itik and sit up (minta bantuan org untuk berpaut untuk elak dr terduduk)

Saya, seminggu sehari. Masuk ubat kedua pun tak buka, last2 ketuban pecah and hampir cser. But then, dr cek boleh normal. Masuk lr 1.30am,bersalin 11.21am 😂

Sama lar dgn kita... Esok dh kena serah diri nervous n risau pun ade ni

bt ketuk ketampi jalan itik naik trun tngga..Bg cpt bukaan n ade tnda2

4y ago

Saya da try tu sume tp asl mlm je ada contraction tp xd tanda2 plak siang getting back to normal again😭 xbole tdo sbb contraction 1 hal bpeluh2 mnahan skit pn 1 hal 1 mlm je pling kurang 2,3x mndi

moga Allah permudahkan urusan sis dan baby dan mudah bersalin. aamiin

Semoga d prmudahkan time brsalin nanti

5y ago

Aamiin tq sis

Semoga dipermudahkan segala urusan.

Semoga Allah permudahkan urusan sis