Callamilk untuk naikkan hb

Hi , nak tanya callamilk ok ke untuk naikkan hb ? Sebab sy hb low and tgk ramai sgt suggest callamilk untuk naikkan hb ? Sape pernah minum kat sini ? Hb mummy’s semua naik ke ?

8 Balas

sekadar kongsi.. saya buka buku masa kdgn 5bulan atas sebb saya taktahu saya mgdg..sbb tadak tanda tanda..masa buka buku hb sya sedahana low 10.4 sahaja...lps saya tahu hb saya low..sy bykkan mkn daging lembu dan sayur-sayuran...kdgn ke 6bulan saya cek hb di kk. hb saya 12.1

saya minum calla milk da hampir 3 kotak since masuk trimester 2, saya amik waktu pagi kadang sebelum / selepas sarapan tapi hb drop . saya teruskan je minum . da masuk trimester 3 hb tetap 9.8 . ubat klinik pun tak tinggal 😌

7mo ago

saya hari2 makan jambu batu . pati delima tu saya amik before tidur . hb masih low 🥲 dah buntu nak buat mcm mana lagi

Saya minum callamilk sbb hb low juga. Saja try. Dari 10.8 naik 10.9, kawan saya consume callamilk and tak makan ubat iron, hb maintain 12 ke atas. Tengok penyerapan badan kita juga kot 🫠

Saya bru consume callamilk tpi hb tkthu la low ke tk sebelum ni sy minum jus delima mamariam hb sy alwys cantik . Sy sarankan kt awa amik jus mamariam jus ni pun ade acid folic 🥰

7mo ago

Sy pun baru duk minum callamilk ni sebab ramai kata hb naik..harap2 betul2 naik lah hehe nnti sy try beli jgk jus mamariam tu 😊

amalkan air pati delima amway InshaAllah naik saya amal tuh hrini calla milk x naik ngn berasaskan 22.50 botol besar naik alhamdulillah

7mo ago

air pati delima amway tu ada gula ke ? sebab kat ingredient ada sucrosa .. tp amalkan juga utk makan ubat kk dengan vit c waktu pagi perut kosong . ikhtiar naikkan hb da trimester 3 ni

Sy minum susu HL & pati delima gulsan alhamdulillah dari 10.8 naik 12.3 mybe awak boleh try

Saya consume satu kotak camtu and hb drop 😅 tak menjadi for meee

7mo ago

sy pon mnum mamariam mkin drop

Tiada pengalaman