Puting Bayi Untuk Newborn

Nak tanya, bole ke kita bagi puting untuk bayi newborn. Baby saya sepanjang malam gelisah je. Dah menyusu tapi tetap gelisah. Mintak pendapat mummy2 sekalian.

8 Balas

Baby sy memang tak nak puting langsung tapi bila tido dia asek nak mengempeng. So kite memang penat. Sy try hampir semua brand. Last2 puting ke 8 sy try brand nuk yg latex (puting dia warna kuning). Terus baby tak tolak. Sbb puting tu lembut sgt + orthodontic recommended + soft mcm puting ibu. lega sgt rasa. Boleh try siapa yg ada masalah baby nak mengempeng je time tido 😊

huh kalau la ank sy suka puting.. mmg senang dah.. ank sy dia xsuka puting, penah cuba bg dulu.. alah org dulu2 je byk sgt pntg larang, jongang le angin la.. tgk sppu2 dia yg isap puting ok je

Sama baby sy. Sy pun baru nak cuba puting soother ni. Baru td beli brand avent ultra air tu. Harap harap dia nak la. Anyone boleh suggest brand lain yg okay?

4y ago

Thanks semua 🥰

Boleh bagi. Untuk pendapat saya lah, lepas anak betul2 dah terlelap cabut puting tu, dulu saya buat macam tu dekat anak last2 dia yang tolak puting

Sy pon bg puting masa newborn. Tp my MIL tak bagi sebab nanti gigi jongang. Da besa sikit baru bole bg.

4y ago

Skrg dh advce skit sis .. ada puting yg anti jongang😂 ada buah sy smpai 4 taun hidup dgn putih tp cantik je gg dia

Boleh tapi beli yg ada tulis newborn punyalah

Anak Saya sesia je beli puting.tak isap pun

Beli yg orthodontics xgnggu gusi baby