Sushi

Hi nak tanya, betul ke Ibu mengandung tak digalakkan makan sushi?

8 Balas

Klau teringin sgt² order sushi homemade tapi yg dimasak goreng ke jgn ambik yg mentah² bahaya tkt dijangkiti kuman bahaya utk bby jgk...saya pon mkn jgk sushi masa pregnant...

Sushi kan kebanykn maknn mentah/ tak masak penuh..ibu hamil elakkan mknn mentah..

Yup kene hindarkan makanan mentah sbb prone to have salmonella etc

Mentah tak boleh takut ada kuman salmonella

mentah xelok untuk baby

Yes, this is to avoid unnecessary problem like salmonella, listeria, E.coli or any other type of bacteria that can make u sick .. Such as foodborne illnesses that can lead to miscarriage. Anyways, prevention is better than cure. Take good care and hang in there mama ! 💕😬

Iya. Sbb tkut mknan tu mentah2 n bakteria masih ada di makan mentah tu.

Mkn yg di masak saja