Craving sushi ..

Hi mommies, maaf ya nak tanya ibu gdm boleh ke makan sushi ? sy craving sgt nak makan sushi tpi bukan salmon ke yg tk masak ke apa.

7 Balas

Beras sushi tu tinggi karbohidrat. Seketul berapa gram carbo nya. Kena seimbang lebih protein dan serat sayur juga dlm 1 hidangan. Utk GDM / kencing manis boleh 15g karbo per hidangan

3mo ago

Setuju dengan Puan Nuur.

In shaa Allah boleh je sis. Sy ank 1st pun gdm. Mmg favourite sushi. Makan je. Sama je mcm kita mkn nasi ngan lauk kat rumah. Bezanya sushi tu jgn mkn salmon yg mentah tu. Tu je.

Boleh je. Tp jgn makan banyak sbb nasi tu tinggi carbs dia yg jenis tu. Pastu make sure tak byk sgt goreng tepung ke apa

Saya ade jugak GDM tapi ada je mkan sushi time mengandung ,makan buat rasa2 boleh lah,..🥹..lpas ngidam orng ckap ..

xde masalah. sy pon makan sushi masa pregnt. sy pon ada gdm. kawal gula je. jgn makan bnda manis. karbo pon berpada2

sy ada gdm gak.. sy mkn je sushi time mengandung..dh bersalin bln7 thn lps 😁

Saya gdm and masa mengandung mmg saya tak makan sushi langsung 😅

3mo ago

oh yeke ? alamak. sy kena tahan2 je la craving ni 😅