Mengandung boleh mkn sushi ke?

Ibu mengandung 18minggu. Boleh makan sushi ke? Ada depend pada umur kandungan ke? Makan sushi Dekat established sushi restaurants la. Bukan sushi packet. Yg tu x berani. #bantusharing #ingintahu

5 Balas

Boleh makan sushi tapi yang fully cooked macam Tempura & California roll. Dr. cakap pun sushi yang fully cooked adalah selamat. Saya kerap juga makan sushi, masa 1st trimester pun makan. Tapi saya makan dari restoran2 je.

tak boleh sebab sushi kedai ke, sushi homemade ke dia bukan fully cook. so senang citer ibu mengandung x boleh makan benda yang " tak masak " / kurang masak

Boleh, tp jgn la amik sashimi, kurage yg raw. Amik yg fully cooked ya. Dapnye sushi. Saya bg makan california roll aritu hahahah🥰

Saya makan je sis… sbb kita bukan makan sushi tu hari2 mcm makan nasi.. utk lepas ngidam tekak jee..

xboleh.