Sushi sotong

Saya dah 18minggu . Teringin nak mkn sushi. Tapi tdi terlupa yg pregnant woman tak digalakkan mkn sushi. Tapi takde mkn benda yg raw. Tp ada makan sotong ni . Ni raw ke ? Oky x ?

Sushi sotong
14 Balas

nie pon salah satu fav saya 😭 saya baru 8minggu tapi memang craving nak shushi yg sorong dgan timun tu . purple plate tak silap tapi suami mmg tak bagi sbb sekali makan mmg tak ingat dunia nanti . sedapnyaaaa sotong besar2 kann , kenyal je bila makan

I dari 7 weeks memang everyweek makan sushi sebab craving kalau tak dpt memang menangis . Kene marah gak lah dgn husband sebab dia kata tak galakkan makan . Tapi sampai menangis dia bg je . Tu pun makan yang grilled abalone , spicy tuna . Onigiri .

saya baru ja lepas makan kemarin tp yg topeng jenis masak la kalau mentah suami mmng xbagi xelok utk baby .. nurse tmpat sya pon ckap boleh ja janji jngan yg mentah 🤭

fav sy jugak ni. sushi sotong. awhhhh sedapnyaaa terliur 🤤🤤🤤 tp sy suka sotong yg dah siap potong petak2 tu xminat yg ada kepala kaki menggerutu2 mcm ni 😂

Pd sy sushi yg dikategorikan tak boleh mkn tu yg jns half cooked toppingnya, sy mkn je sushi. Tp suka amek yg topping egg mayo, crabstick, tuna..

kalau boleh jgn amik yg mentah punya. ada sushi yg menu dia yg jenis boleh makan untuk ibu preggy tapi tak digalakkan setiap hari makan la

knp xleyh..x boleh kalau sushi tu raw je..sushi sotong tu x raw pn..ok je mkn..jgn mkn salmon mentah tu dh la

ada je saya lg 2mggu nk due alhamdullilah xde pape.. semus jenis sushi sy mkn kbtulan PM bg mkan dikedai..😊

makan je lah. tapi jangan makan yg mentah macam salmon tu. kalau yg dekat plate bergerak2 sushi king tu semua boleh je.

i selama preggy kalau teringin i ambik yg crabstick . mayo . timun je