sembang2

Nak tanya ada x sini sapa2 yg baru pregnant tp xda muntah2... cuma kadang2 rasa perut cekang ,lapAr tu jangan tanya la...kadang tu terfikir jg aku ni pregnant ka x... check 2 kali,dua2 positif... ada x yg pengalaman mcm ni? Tq

91 Balas

Muntah2 terox tu takdelaa tapi Lapar memanjang, tang nak makan tu habis loya teros tengok makanan. Sampai sekarang jadi nak makan tu takut, sebab takut kelua balikk semua makanan 😂

5y ago

kita samaa.. muntah teruk teruk takde. lebih pada mual tapi lapar nak makan. tapi bila tgok makanan lain macam jadi ya. 😣 nak taknak kenaa makan juga. sebab kalau tak makan lagi pening dan nak muntah. saya paksa makan nasi putih kicap ikan sayur pun dah cukup. kfc pun x lalu tengoknya..😂

Anak 1st n 2nd mmng tkde muntah2 n alahan nie.. Selera je makan tak henti 😂tpy yg 3rd nie ya allahhhhhh... Tekak loya je,masak tklh,bau ikan tklh,lps mkn mesti muntah 😭😭😭

5y ago

Aah 1st n 2nd lelaki 😀

sy dr preggy smp dlver baby , alhamdulillah baby 1st ni xmerasa smua tu , tp hubs pulak y kena 😅 , bila baby dah kuar , mka mcm pak dia , n dia lbih rpt gn pak dia 😊

Xdak jgak..pelik ingt kn gmok dada rasa,penuh Perut keras ingtkn sbb xmbuang.. Xcek la,smpi satu hri xleh bau durian.. trus,la,pg2 cek upt.. tgok positif p kk scan dh 13 mggu

5y ago

Hehe skang dh 28weeks.. Terimakaseh atas doanya♥️♥️

sama degan saya sis. tak mual2 lagi skrg baru 6week. tapi mmg tak de alahan. semua org tnye😅. tak blh betul tgk makanan kecur air liur je bila tgk😂.

saya dah 20week still tak ada alahan. alah berjalan ada lah asal cuti je berjalan sampai mak sye pon dh bising. sampai sye pon konfius ada baby ke tak dlm perut nie :')

5y ago

Beruntung awk.. Sy teruk alah tapi fikir kuatkn smgat je.

Samalah sis. Sama juga fikiran Macam sis. UPT tu hari-hari nak buat kalau boleh. Tapi alhamdulillah, ikut atas orang sebenarnya.. Beruntung yang takde alah apa sangat..

Sy pown sama gak.. Sejak pregnant xpenah rs mual2 ke pening2.. Tp alhamdulillah bila scan baby sihat.. La ni da 12 weeks da.. Cuma selera mkn jerk la xde.. Hehe

Alhamdulillah sy langsung x ada muntah2..lapar pun x adalah sgt..mcm biasa jer..cuma sekarang cepat penat bila naik tangga dan banyak jalan..

Sy mgndung x pnh mnth2 sis xde mabuk... alhmdllah la....tpi sy tiap kli mgndung ade kcing manis ngn kcing kotor....kata org ade bahagia msing2...