LAPAR TERUK

Hi mommies. Sy skrg pregnant 8w.. memang tahap kelaparan tu sangat x bole tahan ya. Baru makan selang 20 minit lapar balik. Kadang x larat nak makan.. kalau x makan. Nnti masuk angin mula la rasa loya tu datang. Nak tanya, sampai 9 bulan ke kita akan rasa lapar memanjang ni? Sebab sy bukan jenis yg suka or kerap makan. Jadi bila mcm ni. Kdg2 sy stress sbb smpai x tahu dh nak makan apa. Jemu dh rasa.. #firstmom #ingintahu

2 Balas

cari makanan yg high fibre untuk kenyang yg berpanjangan. makan buah/sayur/kacang/yogurt untuk snacking kalau masih lapar. tak perlu pun makan berat kerap. makan sikit tapi kerap

Sampai 6w kelaparan tak boleh tahan juga tapi masuk je 7w ni selera hilang terus. susu enfamama je dapat masuk..

9mo ago

hri ni sy dh msuk 9w. sama terus hilang selera. tpi tu la asyik muntah sbb perut ksong. makan skit 2-3sudu. tp die kluar balik 😭.. siapa tahu ya smpai bila fasa ni. sbb kita bekerja. seksa sgt rasa. rasa nak baring tido je..