sembang2

Nak tanya ada x sini sapa2 yg baru pregnant tp xda muntah2... cuma kadang2 rasa perut cekang ,lapAr tu jangan tanya la...kadang tu terfikir jg aku ni pregnant ka x... check 2 kali,dua2 positif... ada x yg pengalaman mcm ni? Tq

91 Balas

Sy mengandung 6m. Mkn dah tapi ulu hati ni pedih gistrik je. Kudap buah, kacang, asam, roti semua dah.. Rasa tak sedap perut je.. Bersabar la😷

5y ago

Sy dah 3month pon rasa mcm ni.. Perut rasa berangin je. Mkn skit oke kjap je. Nnti dtg blik. Semoga kita semua kuatt

Kandungan sy dah 9week, setakat ni masih takde alahan apa apa, nafsu makan makin bertambah berat badan pon makin bertambah la😅

Mula2 pregnant tkde rse mual. Cuma sllu letih, mengantuk & lapar. Skrg dh nk masuk 2 bln dh start pening2 & mual2 serta muntah kdg2.

Sy dlu dua² ank pertama n kdua xda alahan cuma tdk suka baru rokok je.. Mkn apa ja ble masuk... Ank ke 3 bru teruk alahan

Sy start pregnant lgsung xde muntah2 tp 2 bulan pertama perut cramp..lepas 2 bulan dah ok..lapar sentiasa tiap masa nak makan jew

Saya masa preggy xde muntah.. tp mulut asyik nk mngunyah mkn je.. klu perot lapar baru rse nk muntaa... mmg berat naik overweight hihihi

5y ago

Sy pn mcm tu... Bila lapar nk muntahh sgt... Pastu mulut nk mengungah je... Hehehe

Alahan mcm2 jenis.. Ade yg munth teruk.. Ade yg migrain teruk. Ade yg angin 1 bdn.. Alhamdulillah kalau dpt yg alahan kurang..

normal sis mcm tu.. sy dari start preggy tak da muntah² apa smua.. cuma kat husben saja yg kena smua simpton tu.. haha..

Masa early pregnancy sy xde rse anything abnormal jugak. Masuk 8 minggu br start rse mual2, penat, pening2 n sensitif😊

Saya pun mcm tu jgk . perut ja slalu cramp . pstu kuat mkn . 😂 . bila lmbt sikit mkn mula pedih perut ni