TOLONG RESPOND?

nak tanya ada x kalangan momies yang baby dalam kandungan kecil dari weeks yang sepatutnya semasa scan?? sebab saya dah 20 weeks tapi bila scan doc kata baby baru 19 weeks.. adakah normal?? dan adakah waktu baby lahir pon akan lambat dari EDD yang sepatutnya?

17 Balas

Sya pon kne mcm tu jgak sis, but bukn menurun dy menaik...msa sya scan time tu bru 5 week ikot last period but bile gi scan dktr kate dh 6 week, plik jgak sya...lbih 1 minggu dktr kira ikot scan, mngkin nmpk besa kot sya pon xtnye 😅

Normal tu sis...Kalau jauh sangat perbezaan nye sampai 2 3 minggu tu masalah.. Saye pn same jugak berbeza....saye siap tanye doktor.. Doktor ckp jangan bimbang selagi tk jauh sangat beza nye sampai 2 3 minggu...

4y ago

Normal... Jgn bimbang sgt.. as long as semua sht..

biase tu... saya pon pernah... ikot tarikh period, da 16weeks tp scan 14 weeks... tukar EDD... tp mse bersalin sbb ikot tarikh period mmg da 37 weeks, lahir pon berat 2.6, so dokter ok je...

Normal je sis.. sy pun mcm tu jgk scan lewat 1 minggu.. tp doktor kte normal je.. berat baby pown ok membesar dgn betul.. huhuhu

Sy pun beza 1 minggu 4 hari. Normal kot maybe ovulation lambat. Week 18 repeat scan.

Saya lewat 2 minggu😃normal je sis..ovulation berbeza untuk stiap perempuan..😃

4y ago

sama la kita tapi tak tahu bersalin nanti ikut edd mana satu 😁

Sy pon mcm tu.. In syaa allah xda pape.. Doa yg terbaik

Klu next scan bby 20w.normal.jgn makin ke bawah week.

Lambat seminggu atau cpt seminggu adalah normal...

beza dlm semgg tu normal je sis.. jgn risau