7 minggu

Usia kandungan sy 7weeks tapi 4 hari lps gi scan cuma nampak kantung je,baby tak nampak apa pon lagi.Sbb masa scan 5 weeks dulu apa pon tak nampak,scan 7 weeks baru nampak kantung..normal ke? Baby mmg lambat nampak ke? Risau bila doc ckp takut kandungan tak jadi,lagi 3 weeks kena gi scan semula..

13 Balas

Rase normal kot.. SBB pngalaman sy 6week doc scan ckp "kantung ade baby X de" second scan bila dh 16week.. bru nmpk baby lompat2.. cume sy X ambik serious sngat bile doc ckp "baby X de" mmg kite rase risau.. tp sy X nk stress takot jadi pape so sy X bnyk fikir.. tnggu next scan je..

3y ago

same la kite..huhuhu..mula2 risau...then bile 12 weeks dh mula rse bby gerak,jentikn hlus,vibes hlus...

Ada org kdg smpai 12w bru nmpk bby. Positif n doa bnyk2. In shaa Allah xde pape tu. Cuma bnyk rht kurg buat kje je skrg ni

4y ago

InsyaAllah...tq ye sis.

Saya ank 1st scan 8week kantung ja ada. Lepas tu, scan lg masa 10w nmpk janin da.

Sama mcm sy scan 5 weeks x nmpk pape...scan 7 weeks nmpk kantung hrp ok la sy pn risau huhu

Normal sis.. maybe da 9 bln ke atas br nampak.. sy pn mcm tu dulu... scan Xnmpk sbb br lg..

4y ago

Takpe yunk typo je tak salah pun😂😂cuma tadi saya rasa kelakar kadang kita typo boleh tertukar ayat jadi lawak😂😂nak² lagi keyboard sewel

normal sis, janji baby ade perkembangan dr mase ke semasa.. in sha Allah.. take care dear ☺️

sy masa kndungan 7w dh nmpk janin, n hearbeat. tiap2 owg lain2 ase nye..

Sama juga.. Saya pun br scan.. Hanya nampak kantung sahaja.. Kena tunggu 2 minggu lagi

Setiap org tk sama kot . Sye mse kandungan bru 6weeks dh nampak kantung n janin .

2y ago

sama sis. sya scan 6 week dh nmpk jantung. cuma lg halus la

jd sis skrg mcm mna ya sbb ikukan post ni dh 7bulan lpas kan?