saiz kandungan tak sama dgn kiraan first day last period

Hi, nak tanya.. ada tak siapa2 kat sini ada pengalaman ukuran kandungan x sama dengan kiraan first day last period.. Mcm saya kalau ikut kiraan last period patutnya dah 10 weeks, tp buat ultrasound haritu size kantung 6 weeks 5 days... Dr suruh repeat scan semula next week.... tq in advance...

28 Balas

Hi sis. Sy pun sme. Scan aritu klau ikutkan last kiraan first period 8 weeks 2 days. scan aritu 5 weeks 2 days. Alhamdulillah dah de heartbeat mase scan. Doctor cakap normal. Sometimes pensenyawaan blaku lmbt.

5y ago

Scan Kat perut je sis