MIMPI

Hi, nak tanya ada tak sesiapa pernah mimpi pelik2 masa pregnant? Sye mcm dah 3x mimpi pelik pasal baby, gugur la, keluar x cukup bulan la. Ada tak sesiapa pernah mimpi pelik2 macam ni? Risau pulak.. ?

87 Balas

Amalkan tdo dlm keadaan bacaan Al Quran terpasang..sekarang ni bnyak apps y boleh download kt Fon..xpon beli je radio kecik y pkai sd card..Ade 30juzuk..sy amalkn surah al-baqarah..sekarang ank dh masuk 6bln pon mmg sentiase on 24hr..amalkan bacaan al-fatihah n 3 qul..ayt qursi..in Sha Allah kite d jauhkn Dr anasir2 jahat...

mimppi mainan tdo.. tp 1st prgnt tahun lpas sy mimpi gugur bln 1 tahun ni ay btl2 kguguran. skrg sy prgnt no2 sy mimpi turun darah tp ada org tua2 ckp mimpi trun darah kluaq pnyakit x da apa. kdg kt tdo tmpat laluan bdk2 main sb 2 mimpi mcm2. skrg stiap mlm suami akn buka bacaan mgaji utk sy alhamdullh tak ada lg mimpi pelik2

Baru 3 hari lepas saya mimpi.. Perut mula kecik.. Tiba Tiba jadi membesar mcm dah 9 bulan.. Bila tgk perut nampak bentuk kaki.. Dlm berapa jam terus melahirkan.. Bila bby tu lahir rupa bby tu mcm dh berumur 3 tahun 😅😅tapi tu sekali je.. Lepas tu tak mimpi apa apa lagi.. Maybe terlalu stress byk berfikir

Saya pun sama. Start kena masa malam raya. Tapi xamik kisah sgt. Lama2 makin kerap plak mimpi bukan2. So, ada tya org2 yg berpengalaman, ada yg kata diorang pun ada mimpi bukan2 jugak. Jumpa ustaz ustazah atau kerap buka Bacaan surah2. Sy tgh cuba ni. Harap2 xde la gangguan lepas ni.

saya pun. lagi-lagi semenjak dua menjak ni banyak berita tentang mati eksiden dekat wall fb. sampaikan menangis dalam tidur. jadi saya uninstall. alhamdulillah dah tak mimpi seram. kurangkan baca / tengok benda yg menakutkan / sedih. sebab badan kit tengah lemah.

saya tengah alami .. sy mimpi sy gugur .. meraung sekuatnya sampai bangun tdur teresak esak .. mungkin sebab saya takut kehilangan lagi sekali .. sy ada mimpi kne rompak la kne kejar hantu la .. dukung baby la .. kne tembak / saya tembak org la .. macam macam hmm 😔😔😔

Pernah jugak..mimpi susukn bayi, dukung bayi masa 1st pregnancy, Ustaz ckp kalau mimpi mcm tu kne cpt2 bngun. Yg terbaru nie, mimpi nak dkt bersalin, bby gerak2 dlm tu & at same time doktor kelam kabut siapkn alatan utk bersalin semua, alih2 bby mati dlm kandungn.

5y ago

Alhamdulillah..tu la bila tengok rupanya bukan saya sorg je kena mimpi pelik2 ni huhu

Sama laa. Sya kata kat suben bley buat buku crita. Hri2 mimpi yg pelik2. Mcm sis kata tu. PaStu dah masuk kandungan 3bulan alhamdulillah hilang dah. Dlu risaU sngat2. Takut btol2 trjdi. Mungkin bdan kita lemah mula2 ngandung kan. Senang la dpt mmpi buruk2.

saya pernah. Tapi lepas sy buat rawatan Ruqyah alhamdulillah lpstu dn smpai hrni dh xda mmpi mcm tu. Sebelum tdur amalkan baca surah 3 qul, psg surah al baqarah masa tdur, bersihkan tmpt tdur / tepuk bantal sblum baring dn ckp bismillah bru tidur☺️

5y ago

ni ustaz yg bt ruqyah tu yg pesan. kena buat hari hari utk jd kebiasaan kita, in shaa allah.

Saya pun pernh alami mimpi yg pelik sampai rasa stress n macam makin penat tido bukan boleh rehat. Mimpi exam la, marathon la.. Mimpi pelik2 ni kadang sebab tak cukup kalsium. Terutamanya masa tri 1 & 2. Banyakkan minum susu, makan cheese, yogurt,.

5y ago

Ok tq sis 😊