hi nak tanya, siapa pernah mimpi pelik2 time pregnant ni? saya mimpi jin dan hantu dah 3 kali

sepanjang pregnant ni dah 3 kali mimpi bukan2. suami pulak semalam mimpi jin 😅 saya pernah jugak mimpi suami “bersama” dengan perempuan lain. aduuuu memang overthinking terus. padahal suami baik je takde pun curang ke, kurang bagi kasih sayang ke, atau bercakap dgn perempuan lain.

31 Balas

Mimpi bukan² nie bagi saya normal .. sebab emosi kita kadang dalam Keadaan yang tak normal @ tak Teratur. lagi² lah bila kita Tengah pregnant kan kadang tiba² sedih, nak nangis, Cepat terasa, Cepat marah .. Boleh jadi apa yang kita fikir tu Terbawa ke mimpi .. saya pun pernah. Masa pregnant Anak No-2. masa tu saya tak tahu pun saya Tengah pregnant. ceritanya, saya mimpi Seorang nenek .. dalam mimpi tu saya tau itu nenek tapi nenek nya cantik. cantik sangat. Perempuan muda. dia senyum dekat saya sambil sentuh perut saya. masa dia sentuh Perut saya tu, saya dalam Keadaan Takut dalam mimpi tu sebab dia sentuh Perut saya. terus saya terbangun dari tido. tertanya² lah saya kenapa mimpi macam tu kan. saya pun terasa macam tergerak hati tu nak cek perut dekat klinik. tiba² timbul perasaan "Aku nie Mengandung Ke" ?? sebab saya pun dah lama tak Datang bulan. saya cerita lah kat Suami saya .. tapi, saya Tunggu lah Suami saya Dapat gaji dulu. bila suami dah Keluar gaji, kami Terus Keluar nak makan malam .. sempat jugak lah singgah Watson beli Pregnancy Test. Terus cek air kencing dalam tandas Petronas. masa saya dah titiskan air kencing tu, Ya Allah terus Keluar air mata seakan tak Percaya bila keputusan Dia "Double Line" 🥹 bagi dekat suami, suami pun rasa macam tak Percaya. Apalagi, terus Pergi klinik swasta nak buat scan. bila scan Doktor cakap kencing positive "Double Line", Dalam Scan dah nampak Janin 9 Week 🥰 Alhamdulillah Sekarang anak saya tu dah berusia 5 Tahun 🥰

masa nak bersalin anak first , saya mimpi kena kejar lembaga hitam dalam hutan.. kaki rasa berat nak langkah... berpeluh2 nak lari dalam hutan tu.. pastu mcm tersentak n tersedar.. time tersedar tu , bukak mata ja nampak lembaga tu ada kat depan saya. tinggi dia sampai bahu cecah siling , kepala tunduk.. cuma nampak bentuk badan ja.. muka ka apa mmg x nmpk.. saya peluk suami kuat2 sampai x sedar , kuatnya saya genggam dia sampai lekat bekas kuku n luka badan suami.. suami perasan n dia bacakan saya ayat al quran. pastu azan subuh.. benda tu pon hilang , time tu terus mula rasa contraction.. suami suruh p mandi , saya x berani nak mandi sorg. dia mandikan saya la.. masa tu baru perasan ada tompok darah keluar..

pernah mimpi nenek tua/nenek kebayan ambik baby kebetulan time tu tgh pregnant yg sec tapi pregancy tu kantung kosong detect masa 9w dan mimpi tupun sehari sebelum detect kantung kosong. entah nak cakap macam mana trauma sangat dengan mimpi sekarang preg yg ketiga trim3 pun bangun mesti kacau baby bagi baby gerak dulu. kalau boleh nak bagi cepat bersalin.😭

15h ago

Saya pn pernah mimpi ada nenek tua pegang perut, kuku dia panjang... dia pegang perut kuat2.. terasa sakit tu. pastu bila scan kantung kosong...

masa first pregnnt pun saya kerap mimpi saya keguguran sampaikan bby tu melekat di seluar dalam ,masa kat labour room pun saya mimpi nurse hisap dkt bawah berdarah2 mulut paginya saya bgn terus emergency czer sbb darah byk turun sdgkan mlm tu ok ja ..saya lahirkan bby masa tu baru 27 mgu,bby prem .cuma bertahan 3 hr ja hidup ..

sy mse pregnant ank 1st mmpi rumah lme,ad nenek yg kerap dtg dlm mmpi nk ank dlm perut..penat nk tdo sbb hari2 mmpi nenek,jd kte pun penat bperang dlm mmpi tu...1day tu tjga atas tilam byk darah..g scan mujur bby msih ada..ank 1st tu je lahir byk gangguan, smpi skrg ni dia dh 11thn..kdg2 dia npk bende2 halus..

saya mimpi kena kejar dgn someone tp tak jelas muka. bangun2 kaki cramped 😅 mak saya pula masa awal2 sy pregnant and belum tahu pun sy pregnant masa tu, dia mimpi ada org bagi emas kat dia.. and then last month dia mimpi ada org selongkar rumah tp tak apa2 kan dia..

ya ..masa tu baru 12minggu ..pernah mimpi dah bersalin tp tak pegang baby..org tua ckp tk elok lg la kalau menyusu bayi.. lps tu terus amalkan baca Bismillah 40x.. Alhamdulillah lps tu takde mimpi pelik².. mommy sume cuba la amlkan.. mmg masa preggy byk gangguan bende tk elok

Saya pon mula2 pregnant pnh tsentak mcm kena tarik kuat2 lps tu selalu mimpi org meningl..sya pegang mayat..mayat tu kejar saya..mimpi ex bf setiap hari..padahal xpnh pon tfikir org lain..takut jgk nk cerita kat husband..cerita la jgk..lps pada tu dh xde mimpi2 bukan2

pernah je. saya selalu kejut suami kalau mimpi tak elok. sebab saya ni jenis dapat lucid dream (boleh Google lucid dream macam mana) lepastu mintak suami baca ayat kursi dengan selawat dekat kepala. alhamdulillah takde dah mimpi macamtu

Hi mom,saya pun mimpi pelik pelik semasa pregnancy sampai saya jumpa ustaz. Ustaz ckp itu hanyala pembawakan bayi. Ustaz nasihatkan saya banyak membaca al-quran biar baby tenang❤️ cuba ya mom