Tak boleh pakai bengkung

Nak tanya, ada ke kes macam saya juga. Setiap kali saya cuba pakai bengkung, kaki saya akan kebas2 walaupun dah Cuba tak duduk gantung kaki. Pernah sampai kaki bengkak teruk tak boleh jalan 😭. Masa bengkak tu saya buka dulu tak pakai bengkung, bila dah surut bengkak saya cuba nak pakai balik, mula dah rasa kebas2 balik. Ada harapan ke perut nak kempis balik sebelum habis pantang kalau macam ni?

3 Balas

tolong lah jgn bahaya kan diri sendiri. dah tau xboleh pakai, jgn pakai. perut tu esok kalau dh habis pantang boleh je exercise. jaga makan. krg kan gula junk food fast food. kalau dlm pantang je jaga bagai2 tapi habis pantang mkn je segalanya pon x guna jugak sis.

Nak kempis kan perut, paling bagus dgn senaman, bagi otot abdomen yg dah fully stretch tu kuat/ketat balik supaya jd kempis @ flat semula. Sy x ckp bengkung x bagus tapi benda tu cuma membantu sikit je tapi selebihnya puan sendiri kena buat otot puan bekerja

Bengkung ni tak wajib pun awak. Kalau tak boleh pakai, jangan pakai.