tak pakai bengkung

maaf nak tnyaa, semasa pantang sya tak pakai bengkung, klau skrng sya baru nak pakai .. perut ble kembali mcm biasa? #seriusnanya #firstmom #ingintahu

6 Balas

If pakai bengkung tapi makan tak jaga sama je sis. Saya awal2 pun kerap pakai bengkung and girdle perut sama je buncit sikit sbb tak boleh tahan tak dapat nak jaga makan lagi2 nasi saya suka makan nasi 🥲 . Awal2 jaga makan berat cepat je turun now turun 1kg pun makan minggu jugak. Kadang saya x jaga makan pun tapi taktaulah mybe sbb baby breastfeeding so berat pun slow2 turun.

Sy xpakai bengkung tp fully breastfeed. Berat balik mcm sblm pregnant semua tp perut still sikit longgar mcm tu. Tak banyak tp boleh pegang klau picit guna tangan lah. Klau nk langsing gitu mesti buat senaman. Bab makan sy mkn mcm biasa je tp sy dr belum pregnant mmg xmakan goreng2 lah.

Pemakaian bengkung tiada kaitan dengan perut awak. Bengkung ni untuk support body posture kita. Awak dah berapa bulan bersalin? Apa yang awak boleh buat cut sugar, elakkan fastfood / junkfood, makan on time. Jangan skip atau lewat makan. Dan jangan stress 😊Stress pun mempengaruhi juga.

1y ago

2 buln dah,, oky baik so tak pe laa klu tak pakai juga..

boleh. Sy pun xpakai sbb bersalin czer masa anak pertama. Alhamdulillah perut kembali langsing mcm sblm pregnant pinggang 26 inch. Yg penting pemakanan masa pantang tu kne pantang betul2. Elakkan air sejuk juga. Lagi lama lg bagus

Jga mkn dan exercise regularly..😊

kene jaga makan juga