Bengkung ?

Hello mommies. Saya nak tanya bengkung memang wajib 100% ka untuk ibu berpantang ?. Saya sedih sangat sebab saya pantang tak pakai bengkung. Lepastu kuat makan. Makcik saya gi cerita dekat orang luar sampai saya kena tegur dengan orang luar sebab tak pakai bengkung. Saya bukan taknak pakai bengkung tapi saya betul² tak selesa nak menyusu anak , nak tidur n nak makan pun saya sangat² merasa terganggu. Sebab tu saya amek keputusan untuk taknak pakai bengkung. Makcik saya cakap dekat saya , anak baru 1 tapi perut dah macam anak ramai sebab tak pakai bengkung. Hmmm lagi 2 hari saya nak habis pantang. Saya down sangat² , rasa diri ni hina hanya kerana bengkung tu. Lapisan perut lepas beranak ni memang takkan hilang smpai bila² ka ? . Teruk sangat orang² pandang saya ni hanya sebab tak pakai bengkung. 😪 #Sharing_dong_Bund #bantujawab #firstmom #SeriusTanya #ingintahu

1 Balas

Tak wajib sis. Biasa lah orang tua. 😅Saya pun tak pakai bengkung sebab takde keperluan. Perut tak gelebeh, tak buncit pun. Yang penting awak kena jaga makan as in makan secara sihat, cut sugar intake, and exercise. Tu je.