asyik merungut jaa

Nak pendek kan cerita, aku memang kawen dekat 2tahun, tapi tkde rezeki.. Raya ritu ak sah mngandung.. Memang happy sgt.. Tp tu lah asyik merungut jaa.. Sampai td kawan aku memang dah lama sabar je dgn aku yg asyik merungut.. Tadi dia bengang sgt.. Dia marah aku.. "Ko ni jgn nak merungut jaa boleh tak, tak baik tau.. "Aku terus tersentap.. Ak pun ckp "oke lepas ni aku diam jaa"erm lepastu aku rase bersalah dgn kandungan aku. Aku terus ckp dlm hati. "maafkan mama kalau mama byk merungut ,mama janji mama tak merungut dah". Bila ingat balik susah nak ade anak.. Ak kene berlajar bersyukur.. Ade tak sape2 mcm aku..? Ke ade yg nak bg nasihat kat aku.. Aku rasa bersalah sgt ..

18 Balas

pd sy bgus kwn awk tu...kwn bgitu lg baik dr kwn yg biarkn je awk trlupa dan mengata belakang.. merungut ni mmg sifat kita. x mengndung rungut..pns rungut..penat skit rungut..sush sket rungut.. tp klu awk byk rungutkn wktu mengndung ni mmg sy pon mrh.mmg btul ngdung byk ragam..alahan mcm2 skit itu ini..keluh kesah bnd normal.tp jgn lupa skli pun Istighfar dan mohon Allah prmudahkan.. tp tulah..awk trlupa akn nikmat tu..x apa..jgn buat lg. sbb tu kita sbg org islam..ptot didik diri syukur wktu dr tak ada lg.. wktu dr sush..wktu dr blom ada apa2.. spaya kelak bla Allah kunia apa yg kta nk tu kta lbeh hrgai dan sntiasa bringt. sy sndiri 9 thun tgu dpt baby.. spnjg 9 thun mcm2 fasa sy lalui..dr fasa kaki sntap..smpai lah mnjd seorang yg kuat..kebal dan positive. bla Allah kurnia sy zuriat yg sy tgu2. Alhamdulillah sy jlni alahan n skit2 bdn dgn tenang je..sbb ni kngn yg sgt2 indah..umo da mkin byk.pluang ni bla lg.kt lua sne rmai lg yg mnnti nikmat bgini.