Berat baby 38w

Hi. Nak mintak pendapat korang. Haritu last scan 37w3d berat baby dah 3.3kg. Next appointment saya esok 38w4d. Rasanya berat baby mungkin dah 3.5kg macamtu. Boleh ke nk try normal lagi ? Kalau saya tunggu sampai 40w agak agak berat baby akan berapa ya 😅 And selalunya 3.5kg 38w ni still boleh normal / terus kena czer ya ? Saya baru nk bincang dengan doktor esok macam mana sebab takut berat baby akan naik lagi. Baby akan keluar anggaran lebih kecil/lebih besar kan dari jangkaan. Saya follow up swasta and akan deliver dekat swasta. Tq mommies

6 Balas

Saya 37w2d doc scan baby dah 3.48kg. Terus bagi date untuk bersalin. Kalau nak normal bersalin esok. Tp saya pilih czer jelah next week bersalin, malas nak pikir 😅 btw anak first saya czer.

2mo ago

Tak minum susu pun. Sebab loya minum susu. Saya byk makan buah and sayur je.