Baby kurang berat

Salam mommies , tak normal kan kalau baby dah 35weeks berat 1.8kg ? & ada tak pengalaman mommies kena tahan wad sbb baby dlm kandungan kurang berat , selalunya berapa lama ya tahan wad?

3 Balas

Waalaikumusalam mcm saya kena bersalin awal masa 34weeks n kandungan saya pown IUGR kurg berat lah org kata. Kandungan time tu berat 1.03kg n kebetulan masa appointment, doc scan heartbeat baby kurg cantik dari biasa. Terus kena bersalin awal. Doc kata "awk kena emergency czer now juga, x boleh tangguh" 🤗 tapi alhamdulillah baby da blik n sihat da dye💕

biasa die tahan wad sbb nk pntau baby. tp tu la bosan yaang amat sgt , sbb xde ape2 nk dbuat😂

2y ago

tulah saya risau juga lelama memang sampai bersalin lah nampaknya 😂 sbb 37week nak bersalin sbb gdm

awk ada mnum susu tak sis ?