sembelit masa pregnant

Nak makan apa bg lawas ya?

17 Balas

Saya makan pisang. Hari hari wajib kena makan pisang. Elok je tak ada sembelit. Saya minum air masak sehari lebih dua liter. Tapi tetap sembelit. Nak makan betik hari hari muak. So makan pisang hari hari. Alhamdulillah, so far tak sembelit pun. Hari hari pun nak membuang je

4y ago

Boleh sis kalau tak ada gdm. Kalau gdm, tak digalakkan selalu makan pisang, sebab gula tinggi dalam pisang.

Kalau saya tiap pagi minum air milo pastu mesti rasa nak buang air besar. Takpun buah buahan macam pisang ke

4y ago

Milo yaa okay jgak tu. Nnt sya try

Makan dragon fruit yg Isi mera.. Ini doc yg Sarankan, menjadi buat Saya.

4y ago

Dragon fruit ssh dpt sni😅

Bendi or dragon fruit...sure you will lawas after eat that 😉

Eat more fruits like watermelon, dragonfruit

Minum air kosong..bykkan makan buah..

Oren atau air Sunquick suam tanpa gula..

4y ago

Msam2 boleh amikkan ? Kakak ipar saya xbg sya sentuh bnda masam lgsung,sbb kandungan sya duk bleeding.

Prune. InsyaAllah mudah2an ok

Sis try makan buah betik masak.

Betik / orange...