Sembelit awal pregnant

Hi nak tanya awal pregnant ada sembelit normalkan? Makan apa ya biar tak sembelit..🥹🥹 saya fisrt mom

6 Balas

doktor ckp normal sis sbb sy pun sembelit dri week 5..Now week 7 pun masih..Doktor da bagi ubat cecair utk sembelit..tp jgn amalkan selalu minumnya.

Makan buah2 macam orange or buah naga, minum sunquick. Paling mujarab kena minum air masak banyak.

Normal je. Saya pun mcm tu, susahnya nak membuang. Makan dragon fruit 👍🏻

saya minum tea o tapi tak pekat sangat sis

awak try pati delima gulsan

makan buah orange.