dah tak larat sangat ni

nak luahkan ,rasa badan ni dah tk larat sngt nk bawa badan,celah kangkang sakit,badan lemah,perut sntiasa mengeras,bile time sakit perut nk trberak uii sakit lain mcm .. tk sabar betul nk bersalin .. nasib baik dan bersyukur sangat suami paham..rumah bersepah2 ank sulung sepahkn ,nasib baik suami tk kisah,klau dia free dia yg tolong kemas rumah..bab suami saya syukur sangat2 tpi cuma nk ngadu dah tk larat sngt nk bawa perut😅due 29/mei lambat lagi ..entah larat ke tk badan ni nk beraya di kg suami nanti,dah lah di kelantan..12jam dlm kereta🥲

15 Balas

Alhamdulillah dpt suami memahami gak….tapi saya masih boleh mengemas…Klu x sakit bawah perut…x berhenti kemas…😂…. Sama la..perut suka mengeras gak Nie…..bawah perut suka sakit…klu berjalan….celah kangkang ok lagi…..klu pundi kencing penuh..rasa sakit…😂… Kenapa nak paksa diri balik kg…..Suami saya x fikir pun nak balik kg….x fikir nak beraya…..wlupun semua adik beradiknye balik kg…… Klu kg saya memang x lah kan..sebab dlt sabah..jauh…suami dkt perak je….kitorang tinggal johor…. Xbleh ke pujuk suami x yah balik….kesian awak…..tapi klu awak x kesah..xpe…… Semoga dipermudahkan segala urusan…dunia akhirat 🤲🏻❤️🌹 sabar ya x lama lagi tu……❤️

kalau sis rasa tak larat, better fikir diri sis dulu. nanti dah sampai kampung sana dahlah tak sihat, penat, tak berapa selesa lagi2 ramai orang. lepas tu dah balik rumah sendiri balik, sambung penat lagi. makan hari nak hilang penat tu. sis tengah sarat sangat ni. kesihatan dan emosi sis kena jaga. saya masa awal2 mengandung tu pun dari selangor balik kelantan ikut gerik, bila dah balik rumah sendiri tu ya Allah penatnya rasa. berminggu2 duk baring je tak larat apa dah. sampai rasa trauma nak jalan jauh. raya ni dari 12 jam pun boleh pergi jadi 16 jam. sebab jammed. semua orang nak balik kampung raya kali ni. jadi sis, jaga kesihatan diri dan emosi.

alahai lama betul. kena cuba bincang balik dengan suami, kalau nak naik lama kena banyak berhenti. nanti akan sakit pinggang duduk lama sgt. saya pun patut beraya kelantan, tapi sebab mmg tak larat pastu takleh nak naik flight, terpaksa raya kl. sian jgk dia dah 3 tahun tak beraya kampung. 2 tahun sbb pkp, tahun ni sbb sarat pulak huhu. syukur suami faham je

2y ago

itula faham. sampaikan ada terdengar mertua tanya tahun ni tak balik jgk ke? saya serba salah tapi tulah mmg duduk lama tak larat sgt. saya sampai fikir nak biar dia balik sorg je huhu. takpe, kalau awak nak cuba kuatkan jugak, at least bg suami tahu yg awak perlukan masa byk nak berhenti sbb nanti sakit badan. so bila dia faham harapnya ok la perjalanan balik nanti ye. moga dipermudahkan semua

due date kita sama lh 29hb 5 😁.. saya pn kdng nk msk utk bkak posa pn tk larat.. kalo tk larat pn beli lauk dkt luar.. alhamdulillah dpt suami yg memahami tpi tulh dh dduk dngn mertua kn kna tolong lh msk sikit² tu pn kalo saya larat.. tk lrat nk duk lma² dkt dapur dngn musim yg panas mcm ni.. naik rimas plak kalo brpeluh😅

Saya 2hari lpas balik klantan da..somi suruh branak sini.. Skali pakej raya sini🤣Alhamdulillah.. Xde pape pon perjalanan dri melaka ke kelantan.. Tpi bnyak berhenti.. Sbb dduk lame sngatkan dlm kete.. No 38weeks 2days..tunggu nak branak je ni.. Tpi baby cam sonok nau duk dlm pewot😂xnak kuar..

2y ago

Owh saya pulak….kg dkt sabah…suami perak…kami duk johor…x balik raya..sebab nak beranak dkt johor..🤣..kami x fikir balik kg..x fikir nak raya…x sabar nak tunggu baby je nie…sebab anak 1st hihihih 😂

Kalau nak balik kelantan tu, better kena banyak kali berhenti tau. Raya ni sy tak dapat la nak balik kelantan sbb in shaa Allah tgh pantang. Patutnya nak balik berbuka puasa harini dgn esok pun sy tak berani sbb anak 1st pun jenis lasak. Ooo tak larat la sy 😅

sama la sis, sakit celah kangkang tu xbleh bwk bincang. klau tido nk pusing ke kanan tu Allah je tahu betapa sakitnya 🥴 nk bgn dari katil angkat kaki nk jalan pn terasa sakit tu. due sy 4/5 raya kedua..xsbr2 nk beranak rasa. harapnya hilanglah sakit ni lps bersalin nati..

awk,kg suami sy kat kedah pon sy xbalik taw..sy xpeduli dh org nk mngata apa kat sy..mmg sy xlarat sgt2 nk naik kereta..skrg bru 32w..sy dduk selngor,nk blik pntang kt klntn..tu pon sy beli tiket flight,mmg xsggup nk naik kereta..kalau sy jd awk,mmg sy xbalik dah😅

Alahai, saya due 26/5. Samala kita dah 34 weeks kan. Rasa hidup macam auto pilot je skrg. Pergi kerja, blk kerja. Tapi macam zombi, buat ikut cukup syarat je. Skrg tgh terkejar nak handover kerja. Asal boleh je..Balik terus tido. Zohor memang confirm tido kat surau.

Betul sis, sy due 22/5.. celah kangkang, perut mengeras tu mesti ada.. tak kira kalau bercakap atau berjalan sikit je pun dah tercungap2.. 😅😅😅 Kalau balik kelantan kena banyak berhenti tu sis, tambah jem lagi nanti..