tak nampak perut

just nak luah je. saya da masuk 18w tapi perut still kecil, sblm preg. perut srupa mcm preg. . kkdg down juga bila org tegur + siap bandingkan lagi . mgadu kt laki , laki bagi kata positif n suruh ignore kan, tapi bila cuba ignore kan, jumpa org lain , mesti cakap benda sama. penat hadap n jawab. 😔 .

2 Balas

takpe sis sy dah 7 bulan bru nampak perut haha. tu pun kalau pkai blouse ke tak nampak terus. okay je as long as pertumbuhan baby tu selari dengan gestational weeks dia. n if doctor pun tk de ckp apa apa masalah pada baby, insyaAllah baby sihat je. yg seronoknye takyah beli baju maternity bnyak bnyak, nti lepas bersalin dah tak pkai sgt dah. n perut pun takdelah kesan strech mark bnyk.. sy pun penah alami kerisauan mcm sis, tpi bila sy fikir yg positif untuk sy n baby.. sy lantakkan je org nk ckp apa. yg nk bersalin nti sy, bukan dia hehe

2y ago

org tegur tak?, n kalau tegur, awak jawab apa je?, kkdg fikir positif, tapi bila kerap org ckp benda sama, jadi negatif pula.

jangan sedih sis. badan orang lain lain sis. saya pula mcm besar pula perut utk 4 bulan. mcm 6-7bulan. jangan sedih, enjoy je pregnancy ni janji bayi sihat. orang lain tak tahu sis je tau badan sis mcm mana. ignore kan :)

2y ago

bila perut besar org tegur. tak nampak pun tegur. tak faham juga kkdg. tapi bila org tegur mcm ni, saya nak jawab apa ea, taktau nak jawab apa da. 😌 .