Perut kecik

Sorry nak tanya, normal ke eh 18weeks 5bulan tapi perut still tak nampak? Ramai yang tegur tak macam preg🥲

59 Balas

hahaha kita sama laa 18weeks tapi perut tak nampak. nurse kk kata besar guli je takleh nak ukur manual. saya terus g scan klinik luar sebab nak tengok baby okay ke, alhamdulillah baby okay je membesar ikut usia dia doktor kata. nampak laa dia pun aktif dalam tu melompat sana melompat sini haha geram je. kat ofis pun semua duk tegur mana perut tak nampak nampak. saya cakap je baby malu nak tunjuk diri. baju pun senang tak cari baju pregnant cuma seluar jela saya tukar yang selesa kat perut tak ketat bagi baby happy. bila baca kat sini alhamdulillah ramai jugak yang baby bump kecik tak nampak rasa lega bukan saya sorang je camtu☺️

9mo ago

iyeke awak, alhamdulillah kan.. itula sy pun cam malas nak jawab apa org cakap bila tanya why perut tak nampak, btw thankyou awak sudi jawabkan💕

Sy pon mcm tu. Sbb sy underweight, petite lagi. Skrg ni dh 32w. Tapi tiba2 doktor ckp, anak sy kecil sikit. Berat 1.4kg. Ada sesiapa dkt sini yg pernah lalui tak? Sy doakan semoga kandungan awk, dan awk baik2 sje. Doakan utk sy juga ye, dipermudhkn urusan bersalin nnt. Due date sepatutnya 9/9/23 tp klu baby masih kurang dr 2kg. Kemungkinan kena bersalin awal. Sy harap sgt dgn kuasa Allah, sy dpt bersalin normal dan selamat semuanya 🤲🏻 doakan sy mommies yg terbaca komen sy ni. Moga doa yg baik berbalik pd kalian juga aamin 🤲🏻🤲🏻

Normal dear. All my 4 pregnancies perut kecik. Masuk 20weeks above baru besar. Maybe sebab i petite. Before pregnant pun 39-40kg je. Time checkup, gynae i cakap baby ok, size membesar ikut week and normal. So tak semestinya perut kena nampak besar. Size perut tidak menjamin kesihatan baby. So ignore je apa orang cakap ☺️ just enjoy your pregnancy ya dear 💕

9mo ago

i see, thankyou my dear! 💕

depend pada orangnya kot. ada kenalan kampung perut dah 6/7 bulan lebih tapi kalau tengok macam tak mengandung. orangnya bertubuh kecil. perut kempis ja padahal ada baby tengah membesar kat dalam. baru ja selamat bersalin raya hari tu. it's ok jangan sedih as long as check up sis & baby sihat tak perlu risau bab perut tak macam orang pregnant pun.

perut kecik ni untung... 1) terjaga aurat baby bump 2) boleh pakai baju yg sedia ada.takyah beli baju baru 3) sng nk kurus balik lps bsalin.. 4) sng rahsiakan kehamilan utk elakkan evil eye maka bersyukurlah :)

9mo ago

saya setuju ni...saya pun perut kecil..klu boleh nk elak org nampak..kdg2 rasa segan...dlm msa yg sama nk jaga hati kawan2 yg belum dikurniakan zuriat...

Normal Je ada orang jenis perut nampak besar ada orang jenis tak nampak .Perut Kecik lepas bersalin senang nak kempiss . Saya masa anak first berat sbelum pregy 40kg last seblum bersalin 70kg 😂 Makan masa nak kurus balik😂Nih Pregy no 2 perut kecik sikit dari no 1 . Yang penting baby kita sihat😘

awak tunggu lah nnt time 7 nk masuk ke 8 time tuh barulah nmpk timbul sikit perutnya tuh, saya time kene admit ward time 5 bulan sebb kencing kotor… ada akak seblab tuh warded juga pun pregnant 5 bulan… ya allah perut dia besar ye dh mcm 8 bulan perut kita ni mcm pregnant 3 bulan 😭😭😭😭

saya yg 7 bln lebih pun perut kecik . org tye berapa bulan bila ckp 7 bln lbh . smua mcm tak percaya. tp sy tak kesah . yg penting berat anak ok . Alhamdulillah stakat ni pbesaran dia baik baik je . spnjg pregnant takde masalah pape kcuali hb low 😂

jangan risau sis,tu semua normal asalkan nurse atau pun doktor awak pun cakap normal sahaja,saya ni pun sekarang tengah preg 8 month tapi perut still nampak Kecik macam pregnant 5 Mon tu pun lemak yang bantu tu lah ada nampak macam pregnant sikit🤧

normal je tu awak, abaikan mulut orang.. saya 6bulan pon tk nampak mcm preggy.. 😂 badan memang jenis berisi pulak.. asal kan baby sihat dan membesar ikut weeks tu syukur alhamdulilah dah😊