perut tak nampak besar

Ada tak mommies kat sini preg 9 atau 8 bulan tapi tak nampak mcm preg? tak nampak mcm sarat sangat, kalu org tengok , nampak mcm gemuk2 je #bantujawab #ingintahu

24 Balas

saya pregnant nampak timbul sikit je perut lepas tu bentuk perut dari awal memang berlekuk kat area pusat. kiranya pakai seluar ke skirt kat situ la terletaknya. sampai 9 bulan pun lekuknya tak hilang sampai nurse pesan jangan pakai ketat2 tapi tak penah pun pakai ketat sebab dah memang cmtu je perutnya. nampak cm buncit je , tak nampak cm pregnant sebab saya jenis badan berisi jugak. lepas keluar memang baby kecik je , 2.1kg. selalu la cakap macam tak pregnant sebab nampak buncit sikit je. pengalaman anak first, sekarang dah 3 tahun umurnya

sy ada 7orang adik, tp sy tak pernah ingat nampak perut mak besar kecuali masa pregnant adik twin, yg lain2 mcm tiba2 adik lahir je. sbb kat rumah mak pakai kain batik + tshirt besar, if keluar mak pakai jubah + tudung labuh. mak badan kurus, sy pun sama, syukur perut tk nampak sgt jd tk pyh cover bersungguh, perut tu aurat & ramai lelaki yg stim dgn memandang org pregnant

Sy dulu pn perut dh jatuh baru nampak mcm org pregnant…perut sy kecik je tp selalu cek doc kata ank sihat xde pape mslh.mula2 risau juga kn sbb org duk kata perut sy kecik nti ank gtu gini.tp skrg dh moden sy g scan tgok keadaan ank..selagi doc kata xde pape mslh xperlu risau ye mummy🥰

sy 36 week kalau org tgk ckp 3 ke 4 bulan. lg pun sy jenis boleh lg pkai bju kurung sebelum mengandung cme zip kain tak full la. senang jimat😂😂 stretchmark takde alhamdulillah. nak jalan pun senang kaki jarang bengkak

Sy skrg 34w..org xperasan pun🤭mng jenis pakai baju besar²... anak sblm² ni pun sama..bby 3kg+.. nurse pun ckp xpe xnmpk perut pun asal nurse kira tinggi rahim sama dgn usia kandungan dan scan bby ok

Ya perut sy tak nampak sgt walaupun dah tunggu hari. Nampak mcm gempal gitu je tapi okay la takpayah buang duit beli baju pregnant besar2. Boleh muat lagi pakai baju biasa sebelum pregnant

saya skrng. baru 5 bulan tapi xnampk pun. Org tak tahu pun prgnt. Boleh angkat anak lagi umur 2 tahun. Ada jrn rumh tnya suami, tak nampak perut pun. Ingt saya tipu kot prgnt 😂😂

sama la saya.. mungkin sbb badan gempal sama kot.. atau preggy baby girl.. ramai kawan2 saya cakap perut x nmpk.. tah2 baby girl.. hhahaha.. xpe la.. janji baby sihat je..

1mo ago

tp bby ok ja sihat bert 2.66 mgkin sbb dlu kt kurus sblm mngndung jd gemuk x nmpk mcm preg

saya dah 7 bulan pun tk nmpak mcm 7 bulan.. mungkin badan sya kecil.. baby pun dr kata agak kecil.. harap baby sihat je dalam perut🥰 risau kena induce je nnti bila dah sarat

1mo ago

sama.. saya pun 7 bulan tapi nampak mcm org yg boroi je 🤭 maksudnya tak obvious sangat hahah

ada je, tgh mengandung 8 bulan tp org ingat baru 3 bulan, kalau org yg taktahu saya tgh mengandung dorang tak perasan pun mengandung plus mmg pakai baju loose

1mo ago

btul sya mmg suka pkai bju loose jg sbb tu org x tau pn hahaa lbh baik mcm tu