Saiz perut kecil

Assalamualaikum. Sekadar nak bertanya, normal ke perut nampak masih kecil walaupun nak masuk 6 bulan?kadang2 rasa down dan menangis bila orang tegur, mana perut, macam tak mengandung je,Diorang siap bandingkan lagi. Maaf bertanya, saya 1st pregnancy.Takde pengalaman. T. Kasih.

2 Balas

Masa ank pertama dulu pun perut tak nampak sampai 6 bulan. Hujung2 tu baru nampak besar, total naik 22kg so bila pantang tu progress agak lambat utk kurus sepenuhnya. Pregnant kedua ni sy harap perut kecik jugak mcm dulu pastu nak kawal mkn so tak gedabak sgt hujung2 then senang kurus semula. Asalkan baby sihat takpelah perut sis tu kecik

Aslkan baby sihat. Nnt hujung2 baru nmpak besar…terutama 1st pregnancy..takyah risua