Ada cara tak nak turunkan kantung dengan mudah tanpa D&C . kantung 7 cm je. Ada yg bleh share ?

NAK Elak D&C

3 Balas

Rahim kita akan auto buang kalau lepas 2minggu detect janin xjadi. Sy dulu bleeding dlm 1minggu lebih, lepas tu malam ada rasa cramp nak mati, perut tarik ke pinggang, esoknya petang turun kantung. Minta Allah permudahkan

2y ago

sy dari 29/6 cramp contraction bck pain... masih blum keluar .....

Hai. nak tanya macam mana hari tu kantung turun atau awak kena dnc? saya dah byk hari sakit perut dan hari ni sakit perut teruk dan sakit belakang tapi kantung belum turun lagi.

Bykkn doa, bykkn pgerakan. klu awk dh mula turun darah + cramp, meaning kntung nk turun.

2y ago

Sakit cramp ni bgantung pd brp week ggur. Klu bwh 10w rasa mcm senggugut biasa. Ats 10w mmg mcm nk terberanak..mmg sakit xblh nk kata. Tmbh heavy bleeding, 2 hari lps tu turun semua. Tp apa pun klu masih x turun, ikut kata dktr ya. Bahaya klu di biarkan, tkut ada jangkitan lain.