Kantung keluar naturally tapi kena d&c juga?

Hi mommies, kat sini ada tak yang ada pengalaman kantung keluar sendiri lepas miscarriage tapi kena d&c jugak? #ingintahu #firstmom

2 Balas

oh rasenye x abis keluar sbb tu kena dnc..sy gugur jatuh sendiri tp uri tersekat kt saluran faraj..doc just seluk idup2 x de bius..lps semua keluar doc scan n boleh discaj

Meaning ada yg tertinggal dlm rahim. Mksdnya tak turun sepenuhnya. Dktr dh scan kan? .

2y ago

Blh je pegi check. Sy lps ggur terus pegi LR..nnt dktr akn scan & check whether ada lg sisa yg tertinggal. Klu tak ada, dia bg balik. Pnglmn sy ggur twin 14w, kntung elok (ketuban xpecah, bby ada 2 kt dlm); pergi LR bawa kantung, then lps scan dktr kata cuma ada lapisan darah sikit yg tertinggal. So kne cucuk ubt kecut rahim & stay kejap kt wad sbb bp sy tiba2 low, myb sbb hilang byk darah sblm smpai LR. dh stable blh discharge.