Elakkan D&C

Siapa ada pengalaman missed miscariage, doc bg masa 2mgu utk kantung gugur sdiri, kalau tak kena D&C, ada tips tak macam mana nak bagi jatuh sendiri?

6 Balas

minum ubat cina ada jual kat kedai herba2 cina, tnya penjual tu ubat pelancar selepas melahirkan. mnum air suam2 bnyak2, Insha Allah keluar. sy pn mcm ni 2 kali sy pertama 16 weeks and second 6weeks 4 days, miscarriage Alhamdulillah kedua2nya keluar sendiri

saya dulu, nak elakkan kena D&C , saya makan jamu dengan makan ramen yang pedas.. alhamdulillah, keluar semuanya tanpa ada saki baki..

Pengalaman saya makan nenas . Tak kisah nenas madu pun xpe . Alhamdulillah keluar bersih . Tak perlu D&C

5mo ago

Sis lepas makan nenas jadi sakit sgt sgt tak?

Try minum air tawar. Alhamdulillah, saya punya keluar cepat.

2y ago

Aah mak mertua request from ustaz

Doa byk2. Klu dh bleeding + cramp means xlama dh.

2y ago

baik sis, tq ye..arini start ada bleeding skit2 d cramp kdg2

sy minum air kelapa muda & air tebu😬