induce

Hi mumy...sy skrg pregy 35 weeks...ada GDM...due sy sepatutnya 2hb feb...tp doc suruh admit hospital awal 2 minggu iaitu pd 19hb jan...jika sy belum bersalin b4 20hb..sy akan di induce...sy rasa risau sgt...sbb ada yg ckp..induce ni lg sakit dr bersalin natural...

1 Balas

Smoga sist dprmudahkan proses brsalin nya sbl,smasa dan slpas brsalin yer sist...smoga sist dan baby slamat..amiin2 ya rabbal alamin..byk jga yg ckp induce lagi skit dri brsalin normal..kkak sy induce ..sbab gdm jga..dy ckp masa kena induce tu..mmang lmbt bkaan dan hmpir shrian dia menahan sakit..sbab induce nie dy sakit stiap masa..kalau contraction natural birth nie dy 5 mnit2 sakit dan akan mkin kuat bila tba nak brsalin..tu yg sy dgr crta akak sy la