INGIN TAHU

hi mumy to be semua, nk tanya minggu ke berapa kita boleh dapat rasa pergerakkan baby dlm perut yee...

21 Balas

experience sendiri, 20w. tu pun sbb taktau baby kick macam mana sbb 1st time. time scan detail, doc tolak dia baru la rasa baby kick 🤭

17w da rasa geli2 kt perut . Tp yg kuat rasa dan jelas nampak 18w ke atas. Best je bila tgk baby duk main tendang dalam perut🥰

4y ago

yeke? tp anak pertama kan kita xdpt detect pergerakkannya cm mne hihi

Saya dlm 16w dh boleh rasa walaupun soft. Tapi andai kata anak 1st lambat sikit m b sekitar 20w gitu

4y ago

Sakan naik tu. Jgn sangkut gdm sudahla. Harap2 baby sis ok ya

18minggu dan ke atas. Biasanya 20 weeks dah rasa denyut denyut baby gerak. B

Perot ibu2 tak sama sis...ada yg rasa awal..tp selalunya 16w keatas dh rasa..

4y ago

tonggek sikit.. mmg itu lh kdg trbuat.. smlm ade rse sikit mcm kne jentik tp xthu lh betul ke tidak pergerakkan tu.

sy 20w 3d rsany bru rsa😂😂first bby lg mmg lma mgkin

4y ago

perut tuu rsa mcm bgerak2😅mcm kna jntik2,klu lapar lg mkin kuat bby bgerak hehe

Paling awal dlm 18w. Ikut ketebalan perut masing2.

Saya 20 weeks baru rasa. Kulit tebal sgt kot. Hehehe

4y ago

saya pon rse kulit saya tebal.. sbb baru 3bulan bby bump dh nmpk sgt.. adehh tp sejak ney.. perut asik sakit..mungkin bby dh besar kot.. kdg rasa geli..

Sy 16weeks rasa gerak , 17weeks dh nmpk kt perut

4y ago

Alhamdulillah , org kata ikut tebal perut jgk .. X sabar nk tnggu awak plk rasa 🥰 smoga awk n baby sentiasa sehat , aamiinn 💕

Depends. Saya 17th weeks bole sdah