supplement

mummy semua sy nk tye awal kehamilan mummy kn folid acid jenama apa ye.. obimin ke iberet ke ada x supplements yg blh kuatkan rahim.. bantu sy mummy

6 Balas

Klau still belum buka buku pink boleh ambil folic acid dulu. Nanti dah p buka buku, dah test darah apa semua baru klinik akan bagi vitamin ikut keperluan badan awak. Utk pengetahuan takda ubat utk kuatkan rahim pun. Duphaston tu bukan ubat kuat rahim, tu ubat hormon(kadang doc saja cakap mcm tu sbab nak terangkan secara saintifik maybe tak semua ibu2 boleh faham).tujuan Duphaston utk tambah hormon progesterone yg sgt diperlukan masa pregnant.

4y ago

Mcm sy doc bg folic acid n new obimin...

Awal kehamilan makan folic acid je. Kalau utk kuatkan rahim makan duphaston tp with doctor prescription and advice.

Kalau nak kuatkan rahim, tu kena refer doc. Folic acid, obimin, iberet semua tu bukan utk kuatkan rahim.

Dari awal kehamilan mkn asid folic yg kk @ hospital bagi

Saya makan folic acid nie..x stop mkn 👍

Obimin