39minggu 2hari leaking

mummy saya nak tanya sebab keliru . kalau nampak post saya ni , jawabla eh . tadi saya mandi , tengah gosok gigi ada air keluar dari faraj , nak kata kencing sebelumtu saya dah kencing . elok ambik berus gigi bubuh ubat gigi nak gosok gigi ada air turun tapi takteran , dia keluaq sendiri . pastu ni dah takde dah keluar . was was kencingkeee sebab baruje kencing . takkan leaking kot hm

16 Balas

sy pernah macam ni masa tu 39 minggu 2 hari juga tapi baru hbis mandi manda dkt pantai Sbb aktif sgt kan masa mandi berbilas tu air ketuban dah pecah. sy fikir kencing ke tapi lama sangat. masa dkt rumah baby tak ada pergerakan, perut mengeras bila cek dkt PAC air ketuban dah kurang. So mmg leaking brmkna yg keluar masa mandi tu mmg air ketuban. Sbb air ketuban kurang sy kena warded terus, dktr bagi induce, esoknya baby keluar. Alhamdulillah baby selamat.

10mo ago

pergi ja PAC sis atau standby pakai pad

pengalaman saye masa tu 2 hari leeking terus g hus doc suroh admin...rupa² dah buka 2cm dh...masok air sebab kurang air dh dlm badan...time tu bru 34 week 2 day...selang beberpa jam doc ckap aik ketuban pulak kurang nak suroh ceazer pulak dgn izin allah dlm 6cm mcm tu sye rse nak push and than keluaq jugak baby...dm masa 10minit tu...jgam buat main klu dh leeking better pergi hus terus....

saya dlu bangun pagi tiba2 air mengalir keluar ingatkan terkencing sbb sikit je. Lepas sejam, keluar lendir darah plk. mmg terus sesiap ke hospital utk check je sbb time tu bru 36minggu 2hari, sekali kena admit sbb dh ada bukaan 2cm dan nak on antibiotic sbb dah ada leaking. tgh malam esoknya bersalin. sempat cucuk dexa sekali je

Pglm sy, sy rasa sy terkencing masa tido, pelik sbb xrasa nk membuang pun..bila check,air tu xde bau pun..jalan sikit pun da mcm air paip keluar..terus g hospital, dekat PAC air ketuban sy da campur dgn darah..kira 2-2 truunla..esoknya terus beranak..

Pengalaman i, leaking air ketuban tu rasa suam2 pastu basah satu panties. Tapi ada je kes mommies yang leaking sikit macam tu. You pergi hospital la sis utk dapatkan better advice. Semoga dipermudahkan ya. Tc

10mo ago

setiap orang, contraction berbeza tahap kesakitannya. Mcm saya, nurse n doctor cek ada contraction, tapi saya rasa tak sakit, boleh tahan. Even dlm LR pun saya still tak rasa sakit, just mcm period pain yg sy jarang sangat kena masa haid. tp sbb fetal distress , kena Emergency czer. Itupun bila saya dh rasa mcm nak anxiety / cuak .

Pakai pad sis. Kalau ketuban akn keluar sendiri tanpa perasan pun. Tau2 je basah. Rasa suam2.. kalau bewarna tu bahaya tau sbb takut bby dah buang air besar..

Pergi hospital terus pun boleh kalau waswas. Nanti dorang cek. In case betul ada leaking & ketuban kurang at least ada persediaan dr.

pakai pad. kalau pad lembab mean leaking. terus g hospital. jgn tunggu. air ketuban leaking kalau kita biar bahaya dkt baby dlm rahim kita dear

better g pac..tu sebaiknya at least doc n nurse blh pantau kondisi bby dlm kandungan..mg smuanya baik2 shj dan dpmudahkan segalanya aamiin

Better terus pergi ke PAC hospital sis memandangkan sis pon dah dekat sangat due. Hopefully dipermudahkan urusan sis