merasa risau dan pelik

mummy nak tnye kandungan saya dh 34minggu saya pelik dalam 2hari ni ..baby kebelakangan ni dia tk aktif sangat.. jrng gila rasa dia menendang ..nk kira bergerak bby pun agak susah..xmcm selalu sebelum ni aktif sangat ..bergerak kn pun agak kuat ..ada kah itu normal

6 Balas

Pergi refer hospital sis.. dr. pernah ingtk sy..ibu jgn biarkn rasa ragu2 dlm diri.. jika bby x aktif..pergi je hospital dia kata..x salah pon dia kata..cek bkn lama..klo ok boleh balik..drpd kita terus rasa risau spnjg hari..

Sangat x normal sis.tolong segera ke hos.baby kurang gerak sangt bahya.kita xtau maslah baby dlm prut.pergerakan baby la yg Kita kena alert n paling penting skli.

Sy pun 34w tp baby aktif. Elok puan rujuk hospital ye. Moga baby sihat2 je.

Kurang dari 10 tendangan baik gi jumpa doktor sis..

Gi jumpa doktor.. Tu x normal kak

Tu x normal pergi hospital check