Janin 27 minggu agak kurang aktif. Normal ke?

Sebelum ni janin saya aktif sangat bergerak especially time malam. Tapi bila dah masuk 27 minggu, dia tak seaktif dulu. Tak ada lagi tendangan time malam2. Dia macam tidur sekali dengan kita. Tapi saya risau sebab sebelum ni dia tak macam tu. Sekarang dia aktif siang tu pun tak lama. Lepas tu dia senyap balik. Kenapa ye?

5 Balas

sama lah sis. sy pon nak masuk 27 minggu. sblm ni active sgt sampai sy yg jd penat baby asyik menendang je lagi2 time nak tido 😆 then pg masa bangun tu rasa tak selesa kat perut, rasa berat sgt perut tu. tp skrg rasa biasa pulak mcm takda apa2. tp still rasa baby bergerak just tak sekuat and sekerap sebelum ni.

10mo ago

Kan. Dia masih gerak cuma tak aktif mcm sebelum ni. Btw semoga awak dan baby sihat2 selalu ye sis🥰

Sy pun sama. Kdg gerak kdg mcm senyap je. Kalau kacau pun gerak sikit. Sblm ni time makan or baring mmg dia aktif smpai ngilu rasa. Kdg risau jgk 😅 tp selagi rasa dia tendang tu inshaallah ok.

27 mnggu sama mcm apa yg sy rasa..sblm ni tendangan sgt aktif..skng masih rasa..tp x berapa kuat n x aktif sgt..mngkin dia berpusing kot sis..

10mo ago

Kan sis. Dia xkuat sangat mcm dulu tapi alhamdulillah still bergerak. Semoga awak dan baby sihat2 selalu sis🥰

bby mkin mmbesar, ruang makin sempit. gitu lah.. yg penting awk ada rasa dia gerak tu dh ok.

10mo ago

Baik sis. Terima kasih dh jawab soalan saya🥰

27weeks brpa berat baby korang?