baby attitude

hi mummy’s. nak tnya sebab curios sgt. bayi umur sebulan memang kuat menyusu & cranky ke? baby i kuat memyusu cranky lepas tu kalau bangun jenis diam sekejap ja. lepas tu kuat sgt bergerak taknak duduk diam mcm bayi2 lain yg i tgk. just nak tau is it normal for them to behave mcm tu? thanks mummy’s

2 Balas

Kalau dia cranky maybe ada yg x kena kut. Baby i pn baru sbulan lebih, mmg muat menyusu. Memula kuat cranky n kuat menggeliat pastu kuat kentut n kembung. Sbb dia refuse direct breast feed, mnum cmpur formula. Lepas tukar jenis formula milk baru jd ok skit less cranky. Biasa bila bgn pn dia ok memula. Pastu dia start bunyi2 nk attention then nangis kalau lmbt dpt susu. Feed dia, tukar lmpin bagi slese lepas tu ok la dia tidur balik

5y ago

Tu la smue baby perut lain2. Kdg2 ssh nk cari susu yg serasi

Biasanya baby menangis sebab itu cara dia bercakap dgn kita..try tengok oprah baby sound..tak silap saya la..kalau bukan oprah...its allen degeneres.. 😅 so far yang itu sangat membantu saya.

5y ago

Wc😊