Anak 8months active

Hai mommies. Is it normal anak 8 bulan (baby boy) activenya lahai, tak reti duduk diam, bila dukung dia nak terbalik terbalik kan badan, bila letak je dkt bawah, terus merangkak satu rumah. Kadang tengok anak anak kawan yg sama umur dgn bby, elok je diam, behave tu semua. 🥺

4 Balas

Hehehe. Ank sy girl mcm ni. Dia nk bnde yg interesting, sy ad kucing. Lpskn main dgn dia. Mnum susu pun sblh2. Tikar yg kucing cakar, dia pun cakar. Selipar yg kucing suka. Dia pun ikut. 🤣🤣🤣 Normal sis. Ank sy dukung je nk berdiri je. Mcm ulat bulu. Dpn cermin lg lah.

Baguslah kalau anak active 😁 tapi kalau awak nak dia behave, awak boleh ajar dia, yang penting mak kena sabar and enjoy the process. Apa-apa pon jangan bandingkan anak awak dengan anak orang lain, setiap anak ada specialty dia.

Hi. Baby boy saya pun 8 bulan. Sama macam awak. Active betul. Dia start nak berdiri dengan sokongan plus sibuk nak memanjat walaupun berdiri pun tak pandai lagi. Fasa dia melasak layan jela mommy.

normal la tu sis. jangan la compare anak sendiri dengan anak orang.